Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
της Eleni Tsaldiri
Παρουσίαση στη Στοά του Βιβλίου
Από το Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Στην κατάμεστη αίθουσα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στη Στοά του Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Η μεγάλη νίκη της Ζωής” σε κείμενο και εικονογράφηση της κας Ελένης Τσαλδίρη. Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου και μίλησαν η κα Τζωρτζίνα Έλληνα, γενική γραμματέας του Ελπίδα, Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, η οποία απηύθυνε ευχαριστήριο μήνυμα της Προέδρου του, κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η κα Ναννίνα Σακκά, συγγραφέας παιδικών βιβλίων-εκπαιδευτικός, που μας χάρισε μία ευαίσθητη και διεισδυτική προσέγγιση του βιβλίου και η κα Μαρία Κούκνη, παιδοψυχολόγος-ειδική εικαστική θεραπεύτρια, η οποία παρουσίασε μία εμπεριστατωμένη και βασισμένη σε αληθινά στοιχεία, εισήγηση. Στη συνέχεια, το παραμύθι ζωντάνεψε ομάδα ηθοποιών που μάγεψε τους μικρούς μας φίλους. Τον χώρο κόσμησαν οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου, εμπνευσμένες από τους ήρωες του παραμυθιού και τη Ζαχαροχώρα.
Ευχαριστούμε θερμά τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, τον Antenna για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης, την εταιρεία “Λάβδας”, για την προσφορά των προϊόντων της και όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας.
Ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να επιτελέσει το σκοπό του και ταυτόχρονα να βοηθήσει το έργο του Συλλόγου Ελπίδα, Φίλων Παιδιών με καρκίνο. Γιατί η Ζωή είναι γλυκιά για όλους μας και ακόμη πιο γλυκιά πρέπει να είναι για τα παιδιά…
Καλοτάξιδη η Ζωή μας! Και πάντα με μεγάλες νίκες!